Henrik mixar innebandy och ekonomi

Henrik Jonson har brunnit för innebandy sedan han var sex år gammal. Därför är han nöjd med att kunna fortsätta med sin passion och samtidigt få en gedigen utbildning. – Samarbetet mellan tränarna och lärarna fungerar väldigt bra, säger han.

Henrik vet att helheten måste fungera för att prestera på topp. Därför känns det tryggt att han kan ha bra kontakt med lärarna, att skolans miljö är lugn samt att skolmaten är näringsrik och ger rätt energi.  

– Kombinationen mellan idrotten och skolan är mycket balanserad. Det underlättar dessutom för mina kvällsträningar, säger han.

På vilket sätt hjälper skolans upplägg din idrottssatsning?

– Dels att jag får träna på skoltid, dels samarbetet mellan tränarna och lärarna. De vet till exempel om när jag har spelat match kvällen innan, och kan då planera in ett gympass i stället för vanlig träning. Det är en bra dialog med alla inblandade.

För vem passar skolan?

– För dem som gillar idrott och är målinriktade. Att vi idrottare går tillsammans tror jag är positivt. Vi har mycket gemensamt och jobbar då kanske bättre tillsammans, säger han.

Det här är Henrik

Namn: Henrik Jonson
Ålder:
16
Program:
Ekonomiprogrammet  
Gör om 10 år:
Spelar innebandy i något bra lag och jobbar.
Förebild inom idrottsvärlden:
Alexander Galante Carlström

Vill du också mixa idrott och studier? Gör en intresseanmälan till hela Umeås idrottsgymnasium här!