Meriterade Kerstin coachar ridelever mot framgång

Kerstin Martinsson heter ridläraren som hjälper drivna elever sikta – och hoppa – högre. Med en lång och framgångsrik karriär som hoppare och tränare vet hon hur man får elever och hästar att nå nya nivåer. – Det känns väldigt kul att jobba med TSA:s ridsportelever, säger Kerstin.

Kerstin är uppvuxen i Åsele men flyttade till Umeå år 1980. Ända sedan barnsben har hon levt och andats hästar, och i dag har hon ett eget stall i Degernäs.

Som hoppare har hon tävlat upp till och med svår hoppning, och än i dag är hon aktiv med sin häst Prinsen, som hon tävlar med upp till höjden 1,35 meter. Men det är kanske som tränare hon skördat de största framgångarna.

Kerstin är utbildad B-tränare i hoppning och har tränat och coachat ekipage till vinster i svår klass samt placeringar i både nationella och internationella mästerskap. Vad sägs till exempel om ett SM-silver?

Hon har också utbildat ett tjugotal hästar från inridning till medelsvår och svår klass. Under många år var Kerstin även lagledare för Umeå Ryttarförenings elitlag. Dessutom har hon fungerat som tävlingsledare oräkneliga gånger – bland annat under inomhus-SM 2009 och Volkswagen Grand Prix 2016.

– Det känns väldigt kul att jobba med TSA:s ridsportelever och jag ser fram emot att lära känna både ryttare, hästar och kollegor, säger Kerstin.

Vill du utvecklas tillsammans med kompetenta lärare? Gör en intresseanmälan till Thoren Sports Academy här!