Samarbete med ny hockeyförening ger fler unga chans att spela

Sedan 2019 har Thoren Sports Academy drivit hockeygymnasium i samarbete med Tegs SK. Nu växlar skolan upp och börjar samarbeta med en helt nystartad hockeyförening.

Hockeyprofilen på Thoren Sports Academy lämpar sig för dig som satsar på en karriär inom hockey. Här får du rätt förutsättningar för att fortsätta utvecklas och uppnå din fulla potential som ishockeyspelare. Träningspass på skoltid sker tillsammans med andra lovande hockeyspelare samt kompetenta och utbildade tränare. Detta i kombination med en idrottslig passion som sitter i väggarna hjälper dig maxa din potential – på och utanför plan.

Hockeygymnasiet har tidigare samarbetat med Tegs SK, och eleverna har spelat i Tegs J18- och J20-lag. Det samarbetet kommer fortsätta, men från och med hösten 2024 kommer skolan även samverka med den nya föreningen Umeå Hockeyklubb och de lag som föreningen ställer på isen.

Den största skillnaden, bortsett från det nya klubbmärket på bröstet, är att träningarna med föreningen i första hand förväntas ske under dagtid.

Målet med att samverka med ytterligare en förening är att skapa möjligheter och förutsättningar för fler ungdomar att spela ishockey längre. Detta är någonting positivt för idrottsstaden Umeå, samhället i stort – och inte minst för hockeyintresserade ungdomar.

Vill du maxa din potential som hockeyspelare och elev? Gör en intresseanmälan till Thoren Sports Academy här!