Silvermedaljör med siktet inställt på SM

Ridsporteleven Ester Nordlund blev nyligen silvermedaljör med hästen Rock Me. Det positiva resultatet är ett led i en långsiktig satsning mot SM. – Ester är ett av våra framtidshopp, säger lagledare Rebecca Andersson.

Ester Nordlund, som går ridsportsprogrammet på Thoren Sports Academy, tog nyligen ett silver i hoppning vid en tävling på Umeå Ryttarförening med sin häst Rock Me. Hästen har nyligen kommit tillbaka från en längre skada, vilket innebär att ekipaget har fått börja om från grunderna med att bygga upp tävlingsformen. Att starta med ett silver är ett tecken på att det hårda arbetet gett resultat.  

– Rock Me kändes superfin och jag är jättenöjd med vår prestation, säger Ester.

Ester har ägt Rock Me i två år och tävlar i hoppning upp till 1,20 meter. Målet är dock att få stabila resultat på 1,30-höjder och framöver kvala in till SM. Möjligheten att få utöva sin idrott på skoltid beskriver Ester som ett stort steg på vägen att lyckas med sina mål.  

– Vill man bli bra gäller det att ha hela paketet. Att träna två dagar i veckan på skoltid med kompetenta tränare, som tagit många ryttare till toppen, känns tryggt och givande, säger hon.

Utöver träningarna på skolan har Ester blivit utvald att tävla för Umeå Ryttarförenings division 1-lag. Där är målsättningen att kvala in till elitserien nästa år.  

– Ester är ett av våra framtidshopp. En väldigt lovande ryttare, säger lagledaren Rebecca Andersson.