Thoren Sports Academy startar fotbollsprofil – länslagstränaren leder satsningen

Thoren Sports Academy har märkt en stor efterfrågan på att starta en fotbollsprofil och väljer nu att besvara den. Till hösten 2024 kommer det alltså förutom hockey, innebandy, ridsport, padel samt idrott & hälsa erbjudas fotboll på skolan.

Elever kommer ha möjlighet att kombinera fotbollsträningar på skoltid med vanliga lektioner och samtidigt få ett anpassat träningsuppläggför att underlätta båda delarna. Mattias Lindberg, ekonomilärare på skolan tillika länslagstränare, ser fram emot att leda satsningen. Lindberg tycker att en stor fördel med upplägget är att eleverna inte blir låsta till en viss förening:

– De måste inte lämna tryggheten som de skaffat sig i sin hemmaförening. De kan träna fotboll på skoltid utan att behöva tillhöra en särskild förening på kvällstid. Jag tror att det skapar ett lugn.

Hur känns det att starta upp en fotbollsprofil?

– Vi är ett idrottsgymnasium för alla elever. Därför är det riktigt roligt att även kunna välkomna elever som älskar fotbollen, vill utvecklas inom den och kombinera sin satsning med högklassiga studier.

Vad kan eleverna förvänta sig av dig som tränare?

– Att jag inte bara ser till att de utvecklas som fotbollsspelare utan även som människor. Samt att jag håller jämn och tät kontakt med deras respektive föreningar för att främja deras hälsa och fortsatta utveckling.

Vad betyder fotbollen för dig?

– Förutom god hälsa och gott självförtroende, har den gett mig en viktig social tillhörighet. Varje dag du tar på dig skorna inför en träning eller match, är ytterligare en dag att få utöva det du älskar med personer du tycker om. Det är få förunnat.

Mattias Lindberg – tränare i Thoren Sports Academys nya fotbollsprofil:

Ålder: 29 år.
Lärare i: Ekonomi.
Gör på fritiden:
Tränar länslaget och spenderar tid i naturen med sin sambo.